Sephora

Sephora închide miercuri toate magazinele din SUA – după ce cântăreața SZA i-a acuzat de rasism

Lifestyle

Sephora își va închide miercuri toate magazinele din SUA pentru trainingul adresat angajaților, de formare în domeniul diversității, la o lună după incidentul rasial care a implicat-o pe cântăreața SZA, informează BBC.

În luna aprilie, cântăreața SZA a scris pe Twitter, că o angajată Sephora dintr-un magazin din Calabasas, în California, a chemat paza pentru a se asigura că SZA nu fură nimic din magazin.

În replică, Sephora a dat un comunicat în care a declarat că profilarea rasială este inacceptabilă și că va lua măsuri. „Am fost informați asupra unui incident în magazinul din Calabasas și, pe lângă faptul că am contactat-o direct pe SZA, încercăm să adunăm mai multe informații despre acest incident pentru a vedea care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm. Luăm astfel de plângeri în serios, profilarea clienților în funcție de rasă nu este tolerată la Sephora”, a transmis compania.

Totodată, într-o postare pe Facebook, Sephora a declarat că va organiza „ateliere de incluziune” în dimineața zilei de 5 iunie la magazinele din SUA, precum și la centrele sale de distribuție și birourile corporative.

Emily Shapiro, purtătoarea de cuvânt a companiei Sephora, a declarat că închiderea magazinelor nu este „un răspuns la un anumit eveniment”, explicând că trainingul a fost programat de luni de zile, ca parte a campaniei ” We Belong to Something Beautiful”, dedicat respectului și aprecierii diferențelor, început acum un an. Sephora aparține grupului de lux francez LVMH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *