Donald Trump-Mexic

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Iowa

Externe

Donald Trump a câştigat aseară alegerile primare republicane din Iowa, a anunţat presa americană. Astfel, Trump și-a consolidat statutul de mare favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează AFP.

Fostul președinte american a obținut peste 50% din voturi. Contracandidații săi sunt la mare distanță în urmă, iar unul dintre ei s-a retras din cursă, dar a promis că vă continua campania pentru susținerea lui Donald Trump.
Alegerile primare sau preliminare din Iowa sunt foarte personale. Nu au loc cu cabine de vot – sunt dezbateri aprinse până în ultimul moment, oamenii încearcă să se convingă unii pe alții de opțiunile pe care le au.

Magnatul de 77 de ani i-a devansat clar pe contracandidații săi, așa cum era de așteptat. În discursul său, Donald Trump a afirmat că nu vrea să fie prea dur cu Joe Biden, dar că este cel mai slab președinte din istorie. A fost însă neașteptat de blând cu contracandidații săi republicani, pe care până de curând îi jignea cu orice ocazie.
Donald Trump, candidat republican pentru Casa Albă: Vreau să-i felicit pe Ron și Nikki pentru timpul petrecut împreună, ne simțim bine cu toții. Chiar cred că au obținut rezultate bune, chiar cred.

Ron DeSantis – Candidatul anti-woke cu șanse reale
Guvernatorul Floridei Ron de Santis și fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley, au obținut în jur de 20% din voturi, mult sub fostul președinte, dar fiecare a încercat să pună în valoare partea pozitivă. DeSantis, cu imaginea sa anti-woke, a încercat să sublinieze cum este singur împotriva tuturor, așa cum spune și fostul președinte Trump, de altfel.
Ron DeSantis, candidat republican pentru Casa Albă: Au aruncat spre noi orice numai chiuveta din bucătărie nu, au cheltuit 50 de milioane de dolari (pe publicitate) împotriva noastră, nimeni nu s-a confruntat cu atât doar în Iowa. Presa e împotriva noastră, ne cântau prohodul acum câteva luni.

Iar Nikki Haley a subliniat că, potrivit sondajelor, într-o eventuală confruntare directă cu președintele Biden, ar câștiga, iar în alegerile primare din următoarele state, New Hampshire și Carolina de Sud unde a fost guvernatoare, ar putea obține rezultate bune.

Marele pierzător este antreprenorul Vivek Ramaswamy, la un moment dat privit ca tânăra speranță a campaniei. El a obținut sub un procent dintre voturile americanilor din Iowa și a anunțat că se retrage din cursă, dar că va continua ca susținător al fostului președinte Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *