trump-kim

Donald Trump a primit o nouă scrisoare de la Kim Jong-un

Actualitate Externe

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că a primit o scrisoare „minunată” de la liderul nord-coreean Kim Jong-un, relatează The Hill.

„Tocmai am primit o scrisoare minunată de la Kim Jong Un”, a declarat Trump marți, la Casa Albă, adăugând că el continuă să aibă încredere în liderul de la Phenian, în pofida lipsei unor progrese tangibile cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord.

„El şi-a respectat cuvântul față de mine, este foarte important”, a spus Trump. „Fără teste nucleare, fără teste majore cu rachete (…) Ostaticii se întorc”.

Trump a adăugat ca are încredere în liderul nord-coreean, în pofida slabului progres privind denuclearizarea Coreei de Nord, pentru că el „și-a respectat cuvântul” și nu s-a angajat în noi proiecte nucleare și nu a efectuat noi teste cu rachete balistice cu rază lungă de acțiune.

Trump a afirmat despre Coreea de Nord că are „un potențial enorm”. „Iar cel care înțelege acest lucru mai bine decât oricine este Kim Jong Un”, a adăugat el.

În cursul primei sale întâlniri cu Donald Trump, la 12 iunie, în Singapore, Kim Jong-Un a promis destructurarea programului sau nuclear, dar niciun progres nu a fost realizat de atunci, iar cel de-al doilea lor summit, care s-a derulat între 25 si 28 februarie la Hanoi, s-a soldat printr-un eșec.

Președintele american urmează să călătorească în Japonia și în Coreea de Sud la finalul lunii iunie. El va participa la summit-ul G20 din Japonia, unde se va întâlni cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *