Teodor Meleșcanu

Senatul a respins moțiunea simplă împotriva lui ministrului de Externe

Politica

Moţiunea simplă „26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!”, iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi în plenul Senatului.
Senatorii au respins moțiunea simplă cu 37 de voturi „pentru” adoptarea moțiunii și 69 de voturi „împotrivă”. Votul a fost secret, electronic.

Iniţiatorii au susţinut, în textul moţiunii, dar şi în plen, că Teodor Meleşcanu a gestionat MAE şi a organizat alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai în străinătate ″în mod iresponsabil”.

„Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (…) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (…) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans”, se arată în textul moţiunii simple.

Senatorii PNL, USR şi PMP critică, în textul moţiunii, organizarea „unui număr insuficient de secţii de votare”, „modul în care au fost atribuite urnele în secţiile de votare din străinătate” şi „lipsa de susţinere pentru iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă şi a propunerilor de modernizare a legislaţiei electorale propuse de Opoziţie”. „Aţi dat vina pe ambasadori pentru proasta organizare din 26 mai în loc să vă asumaţi responsabilitatea. (…) Votul anticipat la toate tipurile de alegeri şi votul electronic sunt doar două dintre instrumentele atât de necesare pentru buna desfăşurare a votului pentru cetăţenii României”, se menţionează în textul moţiunii.

Ministrul de externe nu se consideră vinovat de cozile de la secțiile de votare din străinătate din ziua alegerilor europarlamentare și majoritatea senatorilor au fost de acord cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *