trump-shinzo

Donald Trump- nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace de Shinzo Abe

Externe

Nici o confirmare sau negare din partea guvernului japonez la declarațiile președintelui american Donald Trump, despre susținerea premierului japonez Shinzo Abe, la numirea lui Trump la Premiul Nobel pentru Pace și, pentru eforturile sale în ceea ce privește denuclearizarea peninsulei coreene.

Prim-ministrul Shinzo Abe „mi-a dat o copie a unei prea frumoase scrisori pe care a trimis-o celor care decernează un lucru numit Premiul Nobel”, a declarat Trump la o conferinţă de presă”.

Shinzo Abe ar fi trimis o scrisoare de cinci pagini comisiei norvegiene, menționând summitul istoric de la Singapore, din iunie, atunci când preşedintele SUA s-a întâlnit cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un. Cu ocazia summitului, liderii de la Washington şi Phenian au anunţat angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea.

Președintele american nu a specificat când a fost trimisă scrisoarea și, a precizat că cei doi lideri simt un sentiment de respect reciproc și că „poporul japonez se simte mai liniștit și mai sigur”.

Trump a adăugat că nu există nici o grabă pentru a finaliza procesul de denuclearizare dar, că ar dori ca, Kim să continue să nu efectueze teste de rachete nucleare.
Interpelat de membrii legislativului de la Tokyo, Dieta Naţională a Japoniei, Shinzo Abe a refuzat să comenteze subiectul, relatează postul ABC News.

„În contextul politicii Comisiei Nobel de a nu divulga identitatea celor care au făcut recomandările şi a candidaţilor timp de 50 de ani, refuz să comentez”, a declarat Abe, precizând: „Nu am spus că nu l-am nominalizat”, conform, postului ABC News.

1 februarie, este termenul limită pentru nominalizarea candidaţilor la Premiu Nobel pentru Pace. Profesori universitari şi membrii ai parlamentului din fiecare ţară, precum şi foştii laureaţi ai premiului Nobel, pot să recomande candidaţi.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *