Donald Trump-Kim Jong Un

Donald Trump și Kim Jong-Un – întâlnire la graniţa dintre Coreea de Nord şi cea Sud

Externe

Președintele american Donald Trump a avut o întâlnire cu liderul coreean, Kim Jong Un la frontiera intercoreeană. Cu acest prilej liderul de la Casa Albă a făcut câţiva paşi pe pământ nord-coreean. Este pentru prima oară când un președinte american pășește pe teritoriul acestei țări.

Întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong Un, la care a participat și președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in a avut loc duminică dimineață, la granița dintre cele două Corei. Trump și președintele sud-coreean Moon Jae-in au vizitat un post de pază în cel mai nordic punct al părții sud-coreene a Zonei Demilitarizate, zona dintre cele două state.

Kim Jong Un și Donald Trump au avut și o discuție bilaterală, cu ușile închise.

Cei doi s-au întâlnit pentru a treia oară. Întrevederea a avut loc la o invitație pe Twitter, făcută de Donald Trump înainte de a veni în vizită în Coreea de Sud, de la Summitul G20 din Japonia.

În martie a.c., președintele american a anulat unele sancțiuni impuse țării conduse de Kin Jong Un, în încercarea de a îl convinge pe liderul coreean să renunțe la programul nuclear.

Anterior, preşedintele american s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean Kim Jong Un și a fost criticat de unii democrați pentru anularea unor sancțiuni care fuseseră impuse chiar de propriul consilier pe probleme de securitate naţională.

Relaţia lor întâmpină probleme din cauza denuclearizării Coreei de Nord. Washingtonul cere ca Phenianul să renunţe definitiv la programul său nuclear, în timp ce regimul comunist reclamă în prealabil ridicarea sancţiunilor internaţionale care îl vizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *