zeci de actori

Zeci de actori au protestat duminică în Capitală

Social

Peste 200 de personae, printre care și zeci de actori, au protestat duminică seară în fața Guvernului, într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediaţi ca umare a tăierilor bugetului şi a întârzierii subvenţiilor din partea Primăriei municipiului Bucuresti.

“Vrem demnitate!”, au strigat ei în fața Guvernului, supăraţi că au fost reduse bugetele instituţiilor de cultură.

În paralel, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunţat un control la Teatrul Național București, pentru a verifica modul în care s-au cheltuit banii, în condiţiile în care susţine că salariile actorilor au crescut.

Daniel Breaz, ministrul Culturii: “Mi se pare că nu este în regulă. Nu ştiu ce alte contracte mai sunt de colaborare cu anumite firme şi nu te încadrezi în buget şi e o problemă. Adică faci aceste contracte, în momentul în care semnezi contractele respective trebuie să semnezi toate contractele cu încadrare în buget”.

20 de teatre şi muzee aflate în subordinea primăriilor din toată ţara au bugetele pentru bunuri şi servicii reduse.

Președintele Klaus Iohannis îi susține pe artiștii care ies în stradă din cauza tăierilor de bugete și a concedierilor masive din teatre.

„Sunt alături de artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituțiilor de cultură. În loc să ne bucurăm de această resursă inestimabilă, suntem chemați să apărăm cultura română de la faliment.

Dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenței, prin bugetul rușinii naționale, construit pe cifre false. Cultura a fost pusă acum la coadă, ca multe alte obiective majore ale românilor.

Artiștii și instituțiile de cultură au nevoie de solidaritatea noastră. Ei servesc și reprezintă moștenirea noastră culturală”, este mesajul postat de președintele Klaus Iohannis pe Facebook, duminică, cu eticheta #Demnitate, folosită de artiștii care protestează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *