Donald Trump-Mexic

Donald Trump vrea să-şi pună nora la conducerea Partidului Republican

Externe

Fostul președinte american Donald Trump și-a exprimat sprijinul pentru nora sa, Lara Trump, respectiv pentru Michael Whatley, președintele Partidului Republican din Carolina de Nord, la conducerea Comitetului Național Republican (RNC), relatează BBC.

Sunt informații potrivit cărora Donald Trump este nemulțumit de conducerea actuală a Comitetului Național Republican din cauza strângerii slabe de fonduri şi a performanţelor partidului la urnele de vot. Comitetul ar vota noi lideri în cazul în care actuala președintă, Ronna McDaniel, demisionează.

Presa americană a scris că McDaniel ar putea să-și părăsească postul după alegerile primare republicane din Carolina de Sud, programate pentru data de 24 februarie.
RNC se concentrează pe strângerea de fonduri pentru partid, dar și să îi impulsioneze pe susținătorii candidaților republicani să iasă la vot.

În calitate de candidat favorit al Partidului Republican la alegerile din acest an, Trump va avea probabil o anumită influență în rândul membrilor RNC în privința alegerii noilor lideri ai organizației.
Într-o declarație de luni seara, Doanld Trump a spus că Michael Whatley, care este în prezent consilier general al comitetului, „a făcut o treabă grozavă în statul său natal, Carolina de Nord” și că ar trebui să fie următorul președinte al RNC.

Fostul președinte american a lăudat, de asemenea, angajamentul domnului Whatley față de „integritatea alegerilor”. Whatley a susținut anterior acuzațiilelui Trump referitoare la de fraud electorală în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020.
Pentru rolul de copreședinte al RNC, Trump a spus că își susține „foarte talentata” noră, Lara Trump, care este căsătorită cu fiul său Eric.

„Lara este o comunicatoare extrem de talentată și este dedicată față de tot ceea ce reprezintă MAGA”, a spus Trump.
Lara Trump a lucrat îndeaproape cu RNC în trecut și este foarte eficientă în atragerea de fonduri pentru comitet. Regulile partidului impun ca la cârma RNC să fie un bărbat și o femeie.
Fostul președinte a spus că i-a cerut și lui Chris LaCivita, co-managerul actualei sale campanii prezidențiale, să preia rolul de director de operațiuni al RNC.

Dacă demersurile lui Trump ar duce la aschimbarea conducerii RNC, campania lui electorală s-ar alinia îndeaproape operațiunilor comitetului.
Acțiunile întreprinse pentru schimbarea conducerii Comitetului Național Republican sunt urmarea dezacordurilor dintre Trump și Ronna McDaniel, actuala președintă a RNC, cu privire la dezbaterile primare republicane dinaintea alegerilor din acest an. Fostul președinte a refuzat să participe la oricare dintre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *