După pensionări, peste 5.500 de posturi, scoase la concurs de MAI

Social

Ministerul Afacerilor Interne informeză că a fost aprobat un Memorandum pentru ocuparea prin concurs sau examen a 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine. Deficitul de personal în acestea variază de la peste 20% în Poliţia Română, la 24% în IGSU.

„Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal”, a transmis MAI, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cele peste 5.000 de funcţii sunt de execuţie şi sunt alocate, în principal, domeniilor ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.
„Demersul de scoatere la concurs a celor 5.200 de posturi se înscrie în eforturile de reducere a deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, alături de încadrarea promoţiilor de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi agenţi de poliţie ale Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, respectiv ale şcolilor postliceale ale MAI”, a mai transmis MAI.

„Precizăm că, având în vedere reorganizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu scopul de eficientizare a activităţilor şi a misiunilor specifice pentru îmbunătăţirea serviciului poliţienesc, posturile aferente acestui inspectorat şi cele adiacente demersului de reorganizare instituţională, vor fi încadrate cu prioritate. Încadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat.

Calendarul concursurilor şi al examenelor va fi anunţat public de fiecare structură în parte, anunţurile putând fi consultate, la momentul respectiv, pe platforma hub.mai.gov.ro”, a adăugat MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *