Expressul Eastern & Oriental

Eastern & Oriental Express – călătorie prin Sud-Estul Asiei

Lifestyle

Pentru cei care iubesc călătoriile la bordul trenurilor de lux, una dintre propunerile captivante este Expressul Eastern & Oriental, care traversează Thailanda și Malaezia prin cele mai exotice peisaje din lume ajungând la Singapore.

Eastern & Oriental Express este prestigiosul tren de lux care descoperă în drumul său magia Orientului și farmecul țărilor din Asia de Sud-Est.

Faimosul tren este renumit pentru eleganța sa discretă și rafinată, serviciile de înaltă calitate, pe care personalul de la bord îl garantează pasagerilor, tradiționala bucătărie delicioasă, atenția asupra detaliilor, tipice pentru toate trenurile Orient-Express din lume, vizitele și excursiile realizate cu grija organizatorilor ce garantează succesul unei călătorii care va lăsa amintiri extraordinare.

Cu cei aproximativ 400 de metri lungime și 66 de vagoane elegante și confortabile, Eastern & Oriental Express te face să retrăiești epoca de aur a trenurilor, într-una dintre cele mai fascinante regiuni din lume.

Din punct de vedere estetic, trenul Eastern & Oriental Express pare a se fi oprit în 1925, răspândind un aer al eleganței din acele timpuri. Cabinele sunt îmbrăcate cu lemn de cireș, iar vagonul panoramic pentru observare, situat în spatele trenului, de unde puteți contempla priveliștile spectaculoase, este asemănător cu o verandă în stil colonial. Trenul oferă patru categorii de cabine: Pullman Single, Pullman, State Cabin și Presidential Cabin, fiecare dintre ele cu aer condiționat, duș, toaletă, chiuvetă și ferestre mari care oferă vedere asupra peisajului. Interiorul cabinelor este bogat și evocator, cu mobilier din lemn de cireș și panouri din trandafir, iar materialele fine care îmbracă paturile și canapelele, sunt de înaltă calitate.

Cabinele de la bordul Eastern & Oriental Express sunt pe timpul zilei saloane plăcut mobilate, iar seara sunt transformate de către echipajul calificat, în dormitoare confortabile.

Cele mai opulente sunt cele două cabine prezidențiale (Presidential Cabin), fiecare având o suprafață de 12 metri patrăți, și care, la rândul lor în timpul zilei sunt transformate în saloane cu canapele și fotolii, iar pe timpul nopții devin dormitoare extrem de confortabile, în care pasagerii pot dormi în două paturi separate. Rezervând cabina prezidențială, aveți serviciul de bar în cabină (inclus).

Serviciul de restaurant la bordul Eastern & Oriental Express – bucătăria, este în mod evident demnă de cele mai bune restaurante și oferă o mare varietate de preparate tipice atât asiatice cât și europene. Prânzul și cina sunt servite de o echipă de bucătari internaționali, în cele două vagoane – restaurant, amenajate la fel de elegant ca și restul trenului.

Micul dejun este servit în cabină și constă într-o selecție de cafea, sucuri de fructe și ceai, însoțite de croissante proaspăt coapte. Cei care doresc să se trezească devreme pentru a vedea priveliștile magnifice în lumina dimineții, pot servi micul dejun în vagonul de observare, începând cu ora 07.00.

Vgonul – Bar și Sala de lectură de la bordul Eastern & Oriental Express – barul cu atmosfera sa orientală este deschis toată ziua, până noaptea târziu, servind băuturi, aperitive, cocktailuri și lichioruri, alături de un pianist care completează atmosfera plăcută. Seara sunt organizate spectacole cu specific local. Un alt bar este amplasat în vagonul de observare. La bordul Eastern & Oriental Express există și o sală de lectură confortabilă și primitore, în care vă puteți petrece timpul, citind în liniște.

Vgonul de observare se află în spatele trenului. Partea interioară este absolut perfectă pentru a vă bucura de priveliștile magnifice și pentru a savura un cocktail sau o băutură într-un mediu plăcut, cu atmosfera relaxantă asemeni unei verande coloniale, amenajate cu parchet de teak, mobilier din rattan și ferestre mari, cu vedere spre superbele peisaje.

O treime din vagonul de observare este în aer liber, un loc perfect pentru a face fotografii surprinzătoare, în această călătorie în Asia de Sud-Est la bordul Eastern & Oriental Express. Partea deschisă a vagonului de observare este singurul punct al trenului în care fumatul este permis.
Pentru călătoria la bordul trenului este necesară o vestimentație elegantă care respectă tradițiile țărilor vizitate. Nu este necesar să purtați un sacou pentru prânz, însă, la cină bărbații trebuie să îmbrace sacoul și cravata, iar doamnele o rochie elegantă. Eastern & Oriental Express este un loc ideal pentru a vă îmbrăca într-un mod elegant, iar doamnele chiar sunt încurajațe să-și arate rochiile de seară.

Călătoria trenului Eastern & Oriental Express durează patru zile si trei nopti, parcurgând peste 2000 de km, de cale ferată prin Thailanda, Malaezia și apoi spre Singapore, cu mai multe opriri pe traseu.

În drumul său trenul străbate localitățile: Bangkok, Hua Hin, Huay Yang, Koh Chann, Surat Thani, Penang, Kuala Kangsar, Kuala Lumpur, Singapore.
Ziua 1 – Plecarea are loc după – amiza din gara Bangkok, unde veți fi întâmpinați de stewarzi cu salutul lor specific – o plecăciune, după care vă vor conduce în cabine. După ce vă instalați veți fi conduși la bar pentru o primă impresie a călătoriei.

După traversarea nordului Thailandei, se servește ceaiul de după-amiază. Seara vă puteți bucura de o cină excelentă la bord, servită într-unul dintre cele mai rafinate restaurante Eastern & Oriental Express, timp în care echipajul vă va transforma cabina într-un dormitor confortabil. Când doriți, vă puteți retrage în cabina dumneavoastră.

Ziua 2 – croaziera pe râul Kwai – trenul traversează viaductul Tham Kasae până la stația de pe podul râului Kwai. După ce veți servi micul dejun, coborâți din tren pentru a face o croazieră cu barca pe râu. Apoi vizitați Centrul Feroviar Thailanda-Birmania pentru a descoperi istoria căii ferate în timpul celui de-al doilea război mondial, după care vă veți întoarce la tren pentru prânz și continuarea călătoriei. Urmează o după-amiaza de relaxare în timpul căreia să admirați peisajele traversate de tren, iar seara veți servi cina la bord.

Ziua 3 –Penang – Micul dejun în tren și mai târziu o gustare va fi servită la bord înainte de a ajunge la Buttworth în Malaezia. Urmează o excursie cu feribotul pe Insula Penang și vizitarea capitalei George Tow, unde vă așteaptă bazaruri, biserici, temple și magazine colorate. Aici veți vedea Turnul cu Ceas , înalt de 60 de metri, construit în 1897, în memoria Reginei Victoria, Templul Hainan, din 1866, cu extraordinarele sculpturi, Muzeul de ciocolată, biserica St Francis Xavier, Moscheea construită în 1801, care este cea mai mare moschee veche din Penang, și multă artă stradală care este peste tot. Seara întoarcerea la tren unde veți servi cina într-unul dintre restaurantele rafinate, după care veți petrece o seară relaxantă în vagonul – bar, ascultând muzica pianistului.

Ziua 4 – Singapore – după micul dejun, este timpul să părăsiți trenul care, după trecerea strâmtorii Johor, ajunge în Singapore. Pentru detalii despre destinație, vizitați ghidul Singapore Lonely Planet.

Călătoria la bordul Eastern & Oriental Express va fi plină de momente de neuitat și de prețuit. Pe lângă ritmul lent și echilibrat al trenului, potrivit pentru a savura și a interioriza pe deplin priveliștile magnifice ale junglelor verzi și luxuriante, perfect pentru a admira templele antice și pentru a intra în contact cu așezările străbătute, particularitatea acestei călătorii este sentimentul de atemporalitate. Pe măsură ce peisajul rural curge și se deschide în toată frumusețea sa în fața ochilor, puteți vedea călugări budiști în robele lor de culoarea șofranului. În stațiile mai mici vă vor fura atenția tarabele cu produse viu colorate facute în casă, iar în fiecare moment al călătoriei veți întâlni zâmbete și cordialitate.

O astfel de călătorie cu trenul Eastern & Oriental Express, pentru a descoperi farmecul Asiei de Sud – Est poate costa între 3000 și 7000 de dolari, în funcție de cabinele și excursiile alese, sumă în care nu sunt incluse zborurile aeriene către și dinspre România,vizitele și excursiile opționale, asigurarea medicală și costurile pentru vize. Pentru informații despre călătoria cu trenul Eastern & Oriental Express accesați site-ul thailandtrains.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *