Treehotel

TreeHotel – hotelul din copaci pentru o experiență răsunătoare

Lifestyle

Chiar la sud de Cercul Arctic, în satul suedez Harads, se află unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din Scandinavia – Treehotel.

Șapte camere unice au fost construite printre copaci la 4-10 metri deasupra solului, în mijlocul pădurii necontaminate, fiecare cu nume diferite și caracterizate printr-un design particular. Camerele cu vedere în natura suedeză oferă un sentiment de liniște și pace, neexistând nimic asemănător cu apropierea de pustietate.

Treehotel este un loc relaxant pentru a lăsa în urmă stresul cotidian, și pentru a vă reînnoi energia vitală. Un loc în care natura, respectul pentru ecologie, confortul și designul contemporan se combină pentru a crea o experiență de neuitat.

După ce frunzele copacilor au explodat în toate culorile toamnei, acum zăpada a căzut și din încăperile de pe copaci puteți vedea luminile magice ale Aurorei Boreale care luminează cerul. În timpul zilei, puteți lua parte la activități interesante de iarnă, ca mai apoi să vă relaxați în prima saună de pe copaci din lume sau în jacuzzi în aer liber și, desigur, să vă bucurați de specialitățile gastronomice locale din restaurant.

O colaborare rară între unii dintre principalii designeri și arhitecți ai Scandinaviei (Cyrén Cyrén, Inertningsgruppen Bertil Harström, Rintala Eggertsson, Sandell Sandberg, Snöhetta, Tham Videgård) a condus la crearea Treehotel.

Cele șapte camere numite (Mirrorcube, Ufo, Bird’s Nest, Cabin, Dragonfly, Blue Cone e 7th room) sunt de dimensiuni diferite, fiecare cu un design unic și particular și sunt accesibile prin rampă, pod sau scară electrică.

Mirrorcube este o ascunzătoare printre copaci, camuflată de ziduri în oglindă care reflectă împrejurimile. UFO – asemeni unui OZN este cea mai neașteptată cameră care se poate întâlni în pădure. Bird’s Nest – Cuibul Păsării este din exterior un cuib gigantic de pasăre, creat pentru a se îmbina perfect cu natura, în timp ce 7th room, situată la zece metri deasupra pinilor este cea mai nouă cameră, proiectată cu diferite „niveluri experiențiale”. Blue Cone – Conul albastru este o structură tradițională din lemn. The Dragonfly este cea mai mare cameră, designul și interioarele spectaculoase sunt creațiile arhitectului Rintala Eggertsson. Unică în multe privințe, această cameră poate funcționa și ca o sală de conferințe. Cabin – Cabina este ca o capsulă, un corp străin în copaci. Această cameră a fost bazată pe ideea de a crea o platformă ridicată pe un deal ascuțit, cu vedere la valea râului Lule.

Fondatorii Treehotel, Kent Lindvall și Britta Jonsson-Lindvall, au subliniat întotdeauna valorile ecologice de bază care au pătruns proiectul încă de la înființare: experimentarea unui stil de viață alternativ prin învățarea abordării pădurii cu respect. Fiecare cameră este compusă din zone separate de zi și de noapte, cu mobilier elegant şi modern, aparat de ceai/cafea, WiFi gratuit, toaletă şi chiuvetă, iar oaspeţii au la dispoziţie duşuri într-o clădire vecină.

Pe lângă un sejur de neuitat, Treehotel oferă și o gamă largă de activități de iarnă: plimbări cu sania trasă de câini și snowmobile, pescuit la copcă, excursii cu rachete de zăpadă în căutarea aurorei boreale, curs pentru a învăța cum să fotografiați luminile nordului, observarea vulturilor, snowboarding, yoga pe gheață.

Pe lângă faptul că dormiți în camerele din copaci, veți sta și la Pensiunea Treehotel, o clădire fermecătoare care respiră o atmosferă autentică din anii ‘30 și ‘50, unde toți oaspeții Treehotel sunt primiți la restaurantul cu șemineu, bar, saună și relaxare. De aici veți faceo plimbare de cinci minute în pădure pentru a ajunge în camerele voastre. Treehotel este deschis tot anul și oferă activități pentru toate anotimpurile.

De asemenea oferă diverse pachete turistice, precum pachetul de weekend romantic: o ședere peste noapte într-o cameră din copaci, saună, vin spumant, coș de ciocolată și fructe, cină cu trei feluri de meniuri, mic dejun la un preț de 7200 SEK (670 EUR) pentru două persoane.

Treehotel este situat chiar în afara satului Harads (municipiul Boden, județul Norrbotten, Suedia) la 90 km / 1 oră de mers cu mașina de la Luleå în Golful Bothnia. La Luleå se ajunge în 70 de minute cu zborul de la Stockholm, iar din București găsiți zboruri directe către Stockholm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *