ecaterina-andronescu

Ecaterina Andronescu – modifică datele de admitere la liceu

Social

Federaţia „Spiru Haret” face public un ordin emis de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referitor la calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat. Sindicaliştii reclamă că, prin acest act despre care spun că nu a fost discutat în prealabil cu partenerii sociali, se amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini şi afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

„Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare.

Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social.

Prin acest document, Ministerul Educației Naționale amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională.

De asemenea, prin același act, se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal.

, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, potrivit sursei citate.

În aceste condiţii, FSE „Spiru Haret” solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019. În condițiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federația, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi, va demara acțiuni de protest, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *