Ediţia 2023 a Săptămânii Europene a Sportului – un succes!

Sport

Agenţia Naţională pentru Sport a marcat finalul ediţiei 2023 a Săptămânii Europene a Sportului printr-o conferinţă de presă organizată astăzi la sediul instituţiei, cu participarea doamnei Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei, a numeroşi ambasadori #BeActive, nume sonore ale sportului românesc, membri din conducerea federaţiilor sportive naţionale, oficialităţi, reprezentanţi ai presei şi ai instituţiilor partenere, informează instituția intr-un comunicat.

Evenimentul a urmărit punctarea rezultatelor preliminare ale acestei ediţii, în aceeaşi atmosferă de entuziasm în care s-a desfăşurat întreaga Săptămână Europeană a Sportului, marcând un moment de analiză a activităţilor sportive derulate la nivel naţional în săptămâna 23-30 septembrie 2023.

‘Această ediţie a Săptămânii Europene a Sportului, cu Agenţia Naţională pentru Sport în calitate de Organism Naţional de Coordonare, şi-a atins obiectivele. Chiar am depăşit ca impact anul trecut, iar cifrele, la care însă lucrăm, vor demonstra cu siguranţă acest lucru. Asta nu face decât să ne motiveze să căutăm şi să ne implicăm în continuare în noi proiecte la fel de frumoase, iar tema aceasta au primit-o deja toţi angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Sport. Trebuie să avem mai mult decât o Săptămână a Sportului, trebuie să facem din România cu adevărat o ţară mai activă şi mai sănătoasă. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi la această ediţie, de la sportivi, federaţii şi autorităţi, până la parteneri privaţi, şi îi invit alături de noi şi în proiectele viitoare’ a declarat doamna Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

În cifre, ediţia din acest an a Săptămânii Europene a Sportului în România a arătat astfel: aproximativ 500 de evenimente înregistrate pe platforma europeană dedicată, 1000 de paşapoarte în Satul Sportiv din Parcul Drumul Taberei şi peste 5000 de participanţi la activităţile susţinute de cele 26 de federaţii sportive naţionale, în cadrul a 40 de standuri, 1200 de participanţi la Caravana ‘Tinerii şi Stilul de Viaţă Sănătos’ din şcolile şi liceele din sectorul 6, instituţii publice şi private reunite în 8 competiţii sportive care au strâns peste 350 de participanţi, un tur virtual al Muzeului Sportului ş.a.m.d.

Cifrele sunt doar orientative, urmând să fie completate cu cele de la nivel naţionale, în cadrul unui raport detaliat al acestei ediţii, dar mesajul #BeActive a fost mai puternic ca niciodată, activând la nivel naţional energii impresionante, prin implicarea unui număr record de autorităţi locale, dar şi de organizatori privaţi de evenimente sportive. Mai multe detalii pe: Agenţia Naţională pentru Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *