guvern

Elevii și studenții cu venituri reduse vor primi câte 200 de lei pentru achiziția de calculatoare

Social Actualitate

„Guvernul continuă măsurile de îmbunătăţire a sistemul de învăţământ şi sprijină accesul elevilor şi studenţilor la educaţie. Suntem preocupaţi să acordăm şanse egale copiilor şi tinerilor noștri la o viaţă mai bună.

Vom continua să susţinem elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri reduse să achiziţioneze calculatoare prin acordarea a câte 200 de euro. Aprobăm astăzi Hotărârea de Guvern în acest sens.

Prin bugetul pentru 2019 am asigurat finanţarea necesară, respectiv 12 milioane de lei, bani ce vor asigura sprijin pentru 12.000 de elevi şi studenţi”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, miercuri la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea subvenţiei de 200 de euro pentru elevii şi studenţii care vor să îşi achiziţioneze un computer. Programul funcţionează fără întrerupere din 2004, iar până acum au beneficiat de acesta peste 300.000 de tineri, a spus Andronescu.

„A trecut prin Guvern – a devenit hotărâre de Guvern – un proiect prin care acordăm tinerilor – elevilor şi studenţilor până în 26 de ani – 200 de euro pentru achiziţionarea unui computer. Acest prioiect are şansa, spun eu, şi şansa o au cei care beneficiază de el, dar şi proiectul în sine – se derulează din 2004 fără întrerupere şi cred că este un lucru pozitiv, a fost tot timpul un lucru pozitiv, pentru că peste 300.000 de elevi şi studenţi au fost beneficiari”, a anunţat ministrul Ecaterina Andronescu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Ea a adăugat că, în acest an, de prevederile hotărârii ar putea beneficia aproximativ 10.000 de tineri.

„Anul acesta, după informaţiile pe care le avem în minister, circa 10.000 de elevi şi studenţi pot să fie beneficiarii acestei hotărâri de Guvern, cred că este un lucru pozitiv pentru cei care aşteptau obţinerea acestei subvenţii pentru cumpărarea unui computer”, a mai spus Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *