ministerul justitiei

Candidații la funcția de procuror european susțin azi interviul la Ministerul Justiției

Social

Candidaţii la funcţia de procuror european din partea României susţin astăzi interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Cinci procurori s-au înscris la interviu, potrivit unui anunţ publicat pe pagina de Internet a Ministerului Justiţiei.

În urma susţinerii acestei probe, comisia va selecta trei candidaţi ce vor fi incluşi în lista pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Interviul are o durată de maximum 45 de minute/candidat. Cei cinci candidati se vor prezenta în ordine alfabetică. În cadrul interviului vor fi testate și cunoștințele de limba engleză sau franceză ale candidaților.

Pentru funcția de procuror european din partea României și-au depus candidatura: Daniel Constantin Horodniceanu, Catalin Laurentiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici si Elena Hach.
Daniel Horodniceanu este procuror în cadrul DIICOT Iași.

Marius Bulancea este șeful Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de coruptie din cadrul DNA.

Cătalin Borcoman este șeful DIICOT Brașov.
Elena Hach a ocupat în perioada 2013-2018 funcția de membru al plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălarii Banilor.
Laura Ecedi Stoisavlevici este procuror în cadrul DIICOT-Serviciul judiciar și membru în Consiliul de conducere al Școlii Naționale de Grefieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *