eveniment civic

Eveniment ”civic” organizat pe 19 mai – ”pentru a încuraja tinerii să iasă la vot”

Social

Comunitatea civică Declic organizează pe 19 mai, în Piața Victoriei din București, ”un eveniment civic”, pentru a încuraja tinerii să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare.

Potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a evenimentului, 19 mai este ”ziua în care sute de mii de oameni de pe întregul continent ies în stradă pentru a-și arăta încrederea în valorile europene”.

”Vom manifesta alături de Berlin, Viena, Budapesta, Amsterdam, Varșovia și Stockholm. Ieșim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde viitorul Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot.

Nu dăm culoare politică manifestației. Însă îi dăm spirit european. Pregătim activități interactive, o scenă care să te surprindă, muzică care să te convingă să îți scoți prietenii la vot.” – mai spun orgaizatorii evenimentului.

Organizatorii mai precizează că acțiuni similare vor avea loc pe 19 mai și în următoarele orașe din România și din Europa: Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Iași, Constanța, Cluj, Baia Mare, Brașov și Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *