EXCELSIOR – Primul Teatru din România intrat în Cartea Recordurilor

Lifestyle Social

La finalul anului trecut, reprezentanții Guinness World Records au omologat recordul stabilit de Teatrul EXCELSIOR. Astfel, instituția devine primul teatru din România care stabilește un record la nivel mondial. Distincția a fost acordată pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume. Aceasta a fost construită special pentru spectacolul „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru, eveniment organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri.
Luni, 21 ianuarie, 2019, în sala “Ion Lucian” a Teatrului Excelsior,va fi organizat un eveniment special pentru a oficializa recordul mondial. La eveniment vor participa actori, tehnicieni și reprezentanți ai instituțiilor care au făcut posibilă relizarea superproducției „Vlaicu Vodă”, ocazie cu care vor fi acordate certificatele emise de către Guinness World Records, care atestă performanța stabilită de Teatrul Excelsior. Publicul va avea ocazia să urmărească în premieră imagini din “Making of Vlaicu Vodă”, și momente memorabile din spectacol, ce surprind rolul esențial al gradenei rotative în conceptual regizoral și scenografic.
„Este o mare onoare și bucurie să fim în Cartea Recordurilor. Pentru noi, este cu atât mai important cu cât recunoașterea a venit pentru spectacolul „Vlaicu Vodă”, un proiect special, dedicat Centenarului Marii Uniri, la care a lucrat cu responsabilitate și dedicare o echipă formată din peste 700 de artiști și tehncieni. Cred că, alături de aplauzele publicului, această recunoaștere este cea mai mare bucurie pe care Teatrul Excelsior și-o putea dori în acest moment aniversar.”, a declarat, Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *