Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” va fi deschisă în în două weekend-uri din luna iunie

Lifestyle

Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” va fi deschisă vizitatorilor pentru tururi ghidate în zilele de 9-11 iunie și 16-18 iunie, urmând să fie redeschisă la începutul lunii iulie, informează casamajestatiisale.ro.
Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale și funcționează în lunile iulie-noiembrie și ianuarie-februarie ale fiecărui an.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.
De asemenea, vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

În premieră, expoziția va include trusoul de botez al Regelui Mihai I, împreună cu o fotografie de album. Vor fi expuse și uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *