USR şi Forţa Dreptei – moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Politica

USR şi Forţa Dreptei, moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei. Ştefan Pălărie: Ligia Deca trebuie să răspundă în Parlament pentru falimentul din Educaţie
USR şi Forţa Dreptei au depus, miercuri, o moţiune simplă împotriva ministrului Ligia Deca şi solicită Guvernului PSD-PNL să-şi asume angajamentele din programul de guvernare în privinţa finanţării sistemului de educaţie. Moţiunea este intitulată #Îndrăznesc să susţin educaţia!

„Educaţia românească a ajuns la un nivel atât de jos de plată, încât anumiţi profesori nu îşi pot permite nici măcar să rămână în grevă sau să intre în grevă. Săptămâna viitoare, doamna Ligia Deca ar trebui să vină în Parlament şi să răspundă pentru acest faliment generalizat. Doamna ministru trebuie să vină în Parlament să dea explicaţii şi de aici să hotărâm dacă vrem cu adevărat un viitor diferit pentru România: investiţii în educaţie, reformă în Educaţie prin legi corecte şi nu legi neconstituţionale precum cele propuse şi care astăzi sunt oprite la CCR şi o formă de salarizare decentă prin legea salarizării unice din sistem”, a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie.

Semnatarii moţiunii solicită Guvernului României prin moţiune:
* Luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul naţional / 6% din PIB;

* Creşterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului „salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic”.
Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *