ford

Fabrica Ford de la Craiova – cere construcția de străzi în zonă

Social

Directorul fabricii Ford de la Craiova, John Henry Oldham, a anuntat luni, la Forumul Internațional Auto, că societatea va continua să investească masiv în fabrica din Romania, dar că se așteaptă ca Guvernul să își respecte promisiunile și să construiască autostrazi în zonă.

„Peste numai câteva zile, Ford va sarbători 11 ani de când a început să producă la Craiova. În acest timp, am investit aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru a dezvolta tehnologie de ultimă generație pentru producția de autovehicule și motoare. Astăzi, am avut ocazia să o informăm pe doamna premier despre planurile noastre de afaceri și investiția noastră suplimentară de 200 de milioane de euro pentru producția unui alt model la Craiova. Am discutat de asemenea și alte subiecte cheie cum ar fi infrastructura, care continua să fie un dezavantaj major pentru noi.

În timpul discuțiilor precedente cu Guvernul, am primit angajamente clare privind finalizarea primelor două loturi ale drumului expres Craiova-Pitești și drumurilor de centură ale orașelor Stalina si Balș”.

Ford a devenit anul trecut al doilea exportator al României, după începerea producţiei variantei Ecosport. Noul nodel anunţat de oficialii americani va dubla aproape numărul maşinilor fabricate la Craiova.

Andrew McCall, vicepreşedinte pe probleme de relaţii guvernamentale al Ford Europa: „Investim încă 200 de milioane de dolari şi asta ar tranforma fabrica Ford încă o dată. Vom vedea o creştere a producţiei la 250.000 de maşini pe an, ceea ce va crea noi locuri de muncă”.

Investiţiile se bazează însă pe angajamentele Guvernului de a moderniza infrastructura de transport, au atras atenţia reprezentanţii companiei după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor spune că Drumul expres dintre Craiova şi Piteşti, cu o lungime totală de 120 de kilometri, are deja constructori pentru două din cele 4 loturi. Pentru restul, licitaţia va fi relansată în aprilie, după ce instanţa a anulat procedura iniţială din cauza unei clauze privind fondul de 10 la sută din valoarea contractului pentru cheltuieli neprevăzute.

Premierul recunoaşte că România stăm prost la capitolul autostrăzi, dar promite că situaţia se va schimba. Viorica Dăncilă: „Da, e o problemă esenţială pentru dezvoltarea viitoare a României, dar acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acţiune, nu făcând circ şi declaraţii politice”.

Drumul expres dintre Craiova şi Piteşti a fost promis de autorităţi încă din 2007, încă de la semnarea contractului de privatizare a fabricii auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *