facebook

Facebook – a copiat fără permisiune contactele a 1,5 milioane de utilizatori

Social

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără ca utilizatorii să ştie. La crearea unui nou cont era cerută şi parola de la e-mail.

Conform portalului Business Insider, după ce obţinea accesul în căsuţa poştală, platforma descărca toate adresele din agendă, fără să ceară voie.

1,5 milioane de utilizatori au păţit asta, din mai 2016 până de curând.
Compania susţine că aceste informaţii au fost obţinute neintenţionat şi că le va şterge din serverele sale.

Acesta este cel mai nou scandal care ridică semne de întrebare legate de modul în care firma administrează datele personale.

Dezvăluirea a venit după ce un expert în securitate cibernetică a observat că Facebook le cere unor utilizatori să introducă parola de la căsuţa de email, când îşi făceau un nou cont. Aşa ar fi confirmat identitatea.

Nu se cunoaşte în acest moment dacă adresele respective de e-mail au ajuns şi în posesia companiilor de publicitate pentru a fi targetate cu reclame.

Facebook susţine că upload-ul a fost realizat fără intenţie şi că a fost declanşată deja ştergerea adreselor. De asemenea, Facebook îşi asigură utilizatorii cărora le-a cerut parolele de mail şi le-a accesat agenda de contacte că nu le-a citit şi email-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *