Alan Garcia

Fostul presedinte peruan Alan Garcia a murit după ce s-a împușcat în cap

Externe

Fostul presedinte peruan Alan Garcia (69 de ani), a murit miercuri, după ce s-a împușcat în cap, în locuința sa din Lima în momentul în care trebuia să fie arestat, fiind acuzat de justiția peruană pentru fapte de corupție în cazul Odebrecht.

Acesta a fost dus la spital, a fost operat de urgență și a intrat în comă. Autoritățile din Peru au decretat trei zile de doliu național după moartea lui Alan Garcia.

Alan Garcia a fost investigat pentru legăturile avute cu firma braziliană de construcții Odebrecht, care a declanșat cel mai mare scandal de corupție din America Latină după ce a admis public, în 2016, că a obținut contracte profitabile în regiune dând mită.

„Alan Garcia a murit”, a anunțat Omar Quesada, secretar general al partidului din care facea parte fostul șef al statului.

„Sunt întristat de moartea fostului preşedinte Alan Garcia. Transmit condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, este mesajul transmis de actualul președinte peruan, Martin Vizcarra.

La sfârșitul anului 2018, Garcia a încercat să solicite azil politic la ambasada Uruguay, însă cererea i-a fost respinsă. Ministrul de atunci al Afacerilor Externe din Uruguay, Rodolfo Nin Novoa, declarase că autoritățile acestei țări i-au cerut fostului șef al statului să părăsească incinta ambasadei din Lima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *