Factura electronică devine oficială în România

Social

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea legată de facturile electronice ale românilor.
Începând cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliți în România au obligația să emită factruri electronice și să le transmită prin sistemul național privind factura elecronică RO e- Factura.

”Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcționarea și implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate a vehiculului și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piață, punerii în dispoziție pe piață, înmatriculării sau înregistrării în România, precum și supravegherea pieței pentru acestea (PL-x 558/08.11.2021)”, a anunțat Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Potrivit Guvernului, promovarea acestui act normativ este determinată de necesitatea instituirii unor reguli clare şi suficiente cu privire la facturarea electronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *