Familia Regală a României – vizită la Roma și Vatican

Lifestyle

Potrivit unui comunicat al Casei Regale din România , în zilele de 7, 8 și 9 noiembrie 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort efectuează o vizită în Republica Italiană.
“Este a opta vizită externă a Familiei Regale din anul 2022, după vizita din Marea Britanie a Majestății Sale și a Principelui Radu (martie), vizita Principelui Radu în Țările de Jos (aprilie), vizita Custodelui Coroanei la Londra (iunie), vizita Principelui Radu în Turcia (iunie), vizita Principelui Radu la Chișinău (septembrie), vizita Custodelui Coroanei la Londra (septembrie) și vizita Custodelui Coroanei în Republica Moldova (octombrie).

De asemenea, este a douăsprezecea vizită în Italia a Familiei Regale, în ultimele două decenii.
Duminică, 6 noiembrie 2022, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați la Aeroportul Fiumicino din Roma de către Excelența Sa doamna Gabriela Dancău, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Italia, și de doamna Adina Lovin, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta.

Luni, 7 noiembrie, Alteța Sa Regală Principele Radu s-a întâlnit cu militarii italieni veterani răniți în teatrele de operații, membri ai Grupului Sportiv Paralimpic al Apărării. La întâlnire a fost prezent, din partea Ministerului Apărării Naționale al României, generalul-maior Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării și colonelul R.O. Pasquale Barriera, din partea Statului Major al Apărării Italiei.
Principele Radu a vorbit participanților la întâlnire despre aria amplă de activități sociale, sportive și culturale pe care le dezvoltă militarii veterani Invictus din România, deopotrivă sub egida Ministerului Apărării Naționale și în cadrul Asociației Voluntarilor Invictus, căreia Alteța Sa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj în anul 2014.
La finalul întâlnirii, Majestatea Sa Margareta a salutat pe militarii veterani italieni răniți în teatrele de operații.
În continuare, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Centrul de Înalte Studii pentru Apărare al Italiei (CASD), unde au fost întâmpinați de domnul amiral Giacinto Ottaviani.

La vizită au luat parte ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Roma, Excelența Sa doamna Gabriela Dancău, generalul-maior Corneliu Postu, precum și ES dl Andrew Popper, președintele Consiliului Regal.
În fața unui numeros auditoriu, format din ofițeri participanți la cel mai înalt curs organizat de universitatea militară, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au purtat un dialog cu ofițerii, pe teme legate de contribuția României în NATO și în Uniunea Europeană.”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *