Zelenski – Rusia trebuie să fie forţată la negocieri de pace autentice

Externe

Președintele Ucrainiei, Volodimir Zelenski a afirmat, luni, într-un mesaj adresat poporului, că ”oricine este serios în ceea ce priveşte agenda climatică ar trebui să fie serios şi în ceea ce priveşte necesitatea de a opri imediat agresiunea rusă, de a le restabili integritatea teritorială şi de a forţa Rusia să poarte negocieri de pace autentice, pe care ei le-au propus în mod repetat şi la care au primit întotdeauna răspunsuri nebuneşti din partea Rusiei prin noi atacuri teroriste, bombardamente sau şantaj”.

”Principalul lucru pentru noi este să informăm lumea cu privire la agresiunea continuă a Rusiei, la influenţa destabilizatoare pe care o exercită Rusia. Atunci când lumea se concentrează pe combaterea războiului, a crizelor energetice şi alimentare, pe distrugerea relaţiilor internaţionale obişnuite, agenda climatică suferă în mod clar. Iar distrugerea climei nu poate fi cumva pusă în aşteptare.

Prin urmare, oricine este serios în ceea ce priveşte agenda climatică ar trebui să fie serios şi în ceea ce priveşte necesitatea de a opri imediat agresiunea rusă, de a ne restabili integritatea teritorială şi de a forţa Rusia să poarte negocieri de pace autentice. În astfel de negocieri, pe care le-am propus în mod repetat şi la care am primit întotdeauna răspunsuri nebuneşti din partea Rusiei prin noi atacuri teroriste, bombardamente sau şantaj. Încă o dată – restabilirea integrităţii teritoriale, respectarea Cartei ONU, despăgubiri pentru toate daunele cauzate de război, pedepsirea fiecărui criminal de război şi garanţii că acest lucru nu se va mai întâmpla. Acestea sunt condiţii complet de înţeles”, a spus preşedintele Ucrainei.

Între timp, bombardamentele continuă în regiunile Zaporijjie, Dnipropetrovsk și Donețk. Totodată, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aspus că regiunea Donețk a rămas „epicentrul” luptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *