Federația Internațională de Baschet interzice participarea Rusiei şi Belarus la turneele de precalificare pentru JO 2024

Sport

Federaţia internaţională de baschet (FIBA) a anunţat că a interzis participarea echipelor din Rusia şi Belarus la turneele de precalificare pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, informează AFP.
„În conformitate cu recomandările CIO privind participarea sportivilor cu naţionalitate rusă sau belarusă la competiţiile internaţionale, publicate pe 28 martie, Comitetul Executiv al FIBA a decis să nu autorizeze înregistrarea echipelor naţionale ale Rusiei şi Belarusului la turneele olimpice de precalificare FIBA 2023”, a precizat organizaţia într-un comunicat.

„Bulgaria, devenită astfel cea mai bună naţiune europeană necalificată, va fi ultima echipă care va avea dreptul să participe”, adaugă FIBA, potrivit AFP.
Aceste turnee de precalificare, a căror tragere la sorţi este programată pe 1 mai, urmează să aibă loc în perioada 12-20 august. Două echipe europene dintr-un total de 16 selectate dintre cele care nu sunt calificate la Cupa Mondială 2023 vor obţine un bilet pentru adevăratul turneu de calificare la JO 2024.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a recomandat pe 28 martie reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru şi „cu titlu individual”, cu condiţia ca aceştia să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *