Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România anunță un protest major

Social

Sute de poliţişti locali vor protesta, marţi şi miercuri, de la ora 11:00, în faţa sediului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, legat de acordarea unor sporuri pentru munca în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale.

Blocul Național Sindical informează că, în perioada 12 – 13 martie 2024, începând cu ora 11:00, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR), afiliată la BNS, va organiza un miting de protest în fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unui comunicat al BNS.

Principalele revendicări sunt:
1.respectarea în totalitate a prevederilor legii 155/2010, inclusiv art. 35, lit. b (articol referitor la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii);

2.acordarea de compensații pentru efectuarea serviciului in SDSL;
3.introducerea in sesiune legislativă a mult trâmbițatului proiect POCA elaborat de MDLPA;
4.acordarea normei de hrană în mod obligatoriu;

transformarea unui post la mia de locuitori în un polițist local la mia de locuitori;
5.statutul polițistului local.

Blocul Național Sindical reamintește că, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate. Campania se intitulează #șinoiexistăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *