Federaţia Română de Fotbal împlineşte 94 de ani

Sport

Federaţia Română de Fotbal a împlinit vineri, 94 de ani de la organizarea sa în actuala structură, la 16 februarie 1930 preluând activitatea primului organism de guvernare a fotbalului românesc înfiinţat în 1909 şi denumit Asociaţia Societăţilor Sportive din România, potrivit unui comunicat al FRF.

“Pe 16 februarie 1930, în urmă cu exact 94 de ani, a apărut Federația Română de Fotbal Asociație, actuala Federație Română de Fotbal, cea care continuă activitatea primul organism de guvernare a fotbalului românesc.
În 1909 s-a înființat Asociația Societăților Sportive din România, activitatea fiind continuată apoi de Asociația Cluburilor de Fotbal, iar ulterior de Federația Română de Fotbal Asociație. Primul președinte al FRF a fost avocatul Aurel Leucuția.

În 1930, când România a participat la ediția inaugurală a Campionatului Mondial de Fotbal, FRF a gestionat organizarea participării tricolorilor la turneul din Uruguay. Reprezentativa României este una dintre cele doar patru care au luat parte la primele trei turnee finale de Campionat Mondial din istorie, alături de Brazilia, Franța și Belgia.
Federația Română de Fotbal este afiliată FIFA din anul 1923 și afiliată UEFA din 1954.” , potrivit FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *