fiat-chrysler

FIAT CHRYSLER – amendă de 77 milioane de dolari

Externe

Grupul Fiat Chrysler a confirmat că a fost obligat să plătească amenzi de 77 milioane dolari, pentru nerespectarea normelor de legislație, lansată de administrația Obama în 2012, pentru modelele sale din 2016.

FCA nu a reușit să se conformeze legislației, depășind limitele consumului mediu de combustibil, datorită a doi factori principali. Un prim element care a trebuit luat în considerare, este reprezentat de creșterea foarte puternică, înregistrată în perioada 2012-2018, a SUV-urilor și a pick-up-urilor (sectoare în care FCA este lider datorită Jeep și RAM) care reprezintă modele cu consum mare de combustibil.

Un al doilea factor este absența totală a modelelor electrificate din gama Fiat Chrysler. Grupul, condus până în vara trecută de către Marchionne, este de mult timp rămas în urmă, în ceea ce privește electrificarea gamei, care de fapt începe abia în aceste ultime luni, prin lansarea unor proiecte precum 500 Electric, confirmată pentru 2020 și variantele hibride ale modelelor Jeep, care vor veni la sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020.

Administrația actuală Trump, a relaxat constrângerile legislației create de Obama prin amânarea obiectivelor stabilite pentru anul 2020 (care nu pot fi atinse de mulți producători în mod realist) până în 2026. Amânarea nu este încă definitivă, din cauza acțiunilor în justiție, inițiate din unele state americane dar, ar trebui să devină definitivă, în lunile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *