FIFA

FIFA consideră ”incorect şi prematur” zvonul despre testarea cartonaşelor albastre

Sport

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a descris ca ”incorect şi prematur” zvonul din presă despre testarea cartonaşelor albastre, transmite DPA.

Ziarul britanic The Telegraph a scris recent că International Football Association Board (IFAB) a autorizat încă din această vară testarea noului cartonaş albastru, care atrage o eliminare temporară de zece minute, ca în rugby.
„Orice astfel de studii, dacă sunt implementate, ar trebui să se limiteze la testarea într-o manieră responsabilă la nivelurile inferioare”, a spus FIFA pe platforma X, fostă Twitter, joi seara.

FIFA a mai precizat că acest subiect, al testării la nivelurile inferioare, va fi discutat la Adunarea Generală a IFAB din 2 martie.
Cartonaşul albastru ar urma să fie impus pentru abateri moderate, precum împiedicarea unei faze de gol cu un fault uşor sau proteste verbale contra oficialilor de meci. Două cartonaşe albastre ar atrage însă eliminarea imediată a jucătorului, la fel ca şi unul albastru şi unul galben sau invers, conform sursei citate.

Primele teste ar fi urmat să aibă loc după încheierea sezonului, dar nu în ligile de top. Federaţia engleză de fotbal lua în considerare testarea în Cupa Angliei, pe bază de voluntariat.
Ar fi pentru prima dată când se va introduce un nou cartonaş disciplinar de la aplicarea cartonaşelor galbene şi roşii, la Cupa Mondială din 1970.

În handbal, începând cu 2016, s-a introdus cartonaşul albastru, care poate fi acordat de arbitru după cartonaşul roşu, ceea ce atrage atenţia jucătorului sau oficialului sancţionat că i se va face raport, cu explicarea în detaliu a cauzelor descalificării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *