FIFA

FIFA face apel la încetarea focului în Ucraina pe durata Cupei Mondiale 2022

Sport

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a cerut, marţi. să se respecte un armistiţiu de o lună în Ucraina, atunci când va avea loc Cupa Mondială, asigurând că sportul ar putea juca un rol unificator.

„Apelul meu către voi toţi este să luaţi în considerare o încetare temporară a focului de o lună pe durata Cupei Mondiale”, a spus el la un dineu pentru liderii G20 reuniţi pe insula indoneziană Bali, anunţă AFP.

El a lăudat rolul unificator al fotbalului, amintind că Rusia a organizat Cupa Mondială din 2018 şi că Ucraina a fost candidată pentru a găzdui competiţia în 2030 cu Spania şi Portugalia.
„Nu suntem atât de naivi încât să credem că fotbalul poate rezolva problemele lumii”, a recunoscut el. „Dar Cupa Mondială oferă o platformă unică, cu o audienţă estimată la cinci miliarde de spectatori, oferind o oportunitate de a face tot posibilul pentru a pune capăt tuturor conflictelor”, a pledat el.

În pregătirea turneului, Qatar s-a confruntat cu critici pe scară largă cu privire la tratamentul aplicat muncitorilor migranţi, femeilor şi comunităţii LGBTQ+.
Organizatorii Cupei Mondiale au răspuns insistând că „nicio ţară nu a fost perfectă”.
Cupa Mondială din Qatar începe duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *