Europa League

Finala Europa League 2019 – Chelsea învinge Arsenal și câștigă trofeul pentru a doua oară

Sport Actualitate

Chelsea Londra, antrenată de italianul Maurizio Sarri, a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Arsenal cu scorul de 4-1, miercuri seară, într-o finală care s-a disputant între două echipe londoneze pe Stadionul Olimpic din Baku. Chelsea a câştigat trofeul pentru a doua oară, după ce şi l-a trecut în palmares prima oară în 2013.

Golurile finalei dintre Chelsea și Arsenal au fost marcate între minutele 49 – 72. Pentru învingători au înscris Giroud în minutul 49, Pedro Rodriguez în minutul 60 şi Hazard în minutul 65 ( din penalti), și în minutul 72, iar pentru învinși, Iwobi a marcat în minutul 69, la aproximativ trei minute după ce a intrat pe teren.

Chelsea a terminat acest sezon al Europa League neînvinsă în 15 meciuri (12 victorii, 3 egaluri).

Cele două echipe londoneze au mai fost adversare o singură dată în cupele europene, în sezonul 2003/04 al Champions League, în sferturile de finală, 1-1 pe Stamford Bridge şi 2-1 pe Highbury pentru Chelsea. Arsenal nu a câştigat niciodată un meci european cu o altă echipă engleză, în şapte încercări (două egaluri, cinci eşecuri).

În urma acestui rezultat, Anglia va avea patru echipe în viitoarea ediție a UEFA Champions League: Manchester City, Liverpool, Tottenham și Chelsea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *