Finlanda prelungeşte închiderea punctelor de trecere la frontiera cu Rusia până la 11 februarie

Externe

Finlanda va prelungi închiderea punctelor de trecere la frontiera cu Rusia cu patru săptămâni, până la 11 februarie, a anunţat joi Ministerul de Interne, confirmând informaţii anterioare potrivit cărora aceste puncte vor rămâne închise, relatează Reuters. Miercuri, ministrul agriculturii şi pădurilor, Sari Essayah, a spus la postul naţional YLE că frontiera, care ar fi trebuit să fie redeschisă pe 15 ianuarie, va rămâne închisă.

Finlanda a închis frontiera cu Rusia la sfârşitul anului trecut ca răspuns la fluxul tot mai mare de solicitanţi de azil, afirmând că acesta este orchestrat de Moscova, acuzaţie dezminţită de Kremlin.
După ce două puncte de trecere au fost redeschise pentru scurt timp în decembrie, peste 300 de solicitanţi de azil au intrat din Rusia în interval de două zile, a comunicat atunci paza de frontieră finlandeză, după care autorităţile au închis toată graniţa pentru încă o lună.

‘Pe baza informaţiilor strânse de autorităţi, ameninţarea ca fenomenul să reînceapă şi să se extindă aşa cum s-a întâmplat anterior este probabilă’, a indicat Ministerul de Interne într-un comunicat, anunţând joi prelungirea măsurii de închiderii a punctelor de trecere a frontierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *