Fonduri europene pentru firme în 2020, prin POR 2.2-IMM

Social

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a publicat, în data de 14.05.2020, varianta supusă consultării publice a Ghidului Solicitantului – Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 2.2. „Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor”- un nou apel de proiecte.

Acest apel de proiecte are la acest moment o alocare de 150 milioane de euro (contribuţia FEDR şi Buget de stat), în funcţie de interesul manifestat de beneficiari şi de numărul proiectelor depuse există posibilitatea identificării de alocari suplimentare de până la 550 milioane euro.

Consultarea publică se va derula pe o perioadă de 15 zile calendaristice, începând cu data de publicării variantei de lucru a ghidului, pe website-ul inforegio.ro.

Observaţiile şi propunerile pot fi trimise prin e-mail, la info@mdrap.ro, pâna la data de 29.05.2020.

„Am fost întotdeauna adeptul unei comunicări eficiente între minister şi IMM-uri pentru o bună desfăşurare a activităţii mai ales în situaţia lansării de noi proiecte întrucât, realitatea din teren este esenţială în astfel de situaţii.

Acest ghid ce se găseşte, astăzi, spre consultare pentru cei interesaţi este extrem de important pentru accesarea de fonduri europene pentru sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor”, a declarat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Toate observaţiile, propunerile şi comentariile vor fi analizate şi luate în considerare în procesul de definitivare a ghidului specific şi lansare a apelului de proiecte. AMPOR nu va transmite răspunsuri individuale solicitărilor primite în cadrul acestei consultări.

Programul Operaţional Regional-POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

POR 2014-2020 este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi a fost adoptat de Comisia Europeană pe data de 23 iunie 2015.

Obiectivul său general este creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *