MacKenzie Bezos

Fosta soție a lui Jeff Bezos donează jumătate din averea sa

Lifestyle

MacKenzie Bezos,(49 de ani) – fosta soție a a miliardarului American, Jeff Bezos, care a fondat compania Amazon, a primit, în urma divorțului 4% din companie, adică în jur de 35 de miliarde de dolari.

La aproape şase luni după anunţarea divorţului ei de fondatorul grupului Amazon, MacKenzie Bezos, a decis să doneze jumătate din averea sa prin intermediul unei organizaţii de caritate, Giving Pledge.

MacKenzie Bezos a semnat marți Giving Pledge, un document programatic inițiat de Warren Buffet și Bill Gates în 2010 prin care cei doi chemau miliardarii lumii să contribuie la eradicarea sărăciei pe glob. Peste 200 de familii bogate sau afaceriști din toată lumea și-au luat angajamentul că vor dona cel puțin jumătate din averile lor, fie în timpul vieții (acte de caritate), fie prin testament.

Ea explicat într-o declarație publică, ce a determinat-o să ia această decizie:

„Sunt multe resursele pe care fiecare le putem scoate din seifuri ca să le împărțim cu alții – timp, atenție, cunoștințe, răbdare, creativitate, talent, efort, umor, compasiune. Pe lângă bunurile cu care viața m-a hrănit, dețin o sumă disproporționată de bani de împărțit. Munca mea de caritate va continua să fie una susținută. Voi aloca timp și efort și grijă. Dar nu voi aștepta. Voi continua să fac asta până când seiful va fi gol”, a scris MacKenzie pe site-ul campaniei Giving Pledge.

Fostul soț, Jeff Bezos, a lăudat inițiativa lui MacKenzie. El a scris pe Twitter că e mândru de cea care i-a fost soție vreme de 25 de ani.
„MacKenzie va fi grozavă, neobosită și dedicată filantropiei și sunt mândru de ea. Scrisoarea ei este atât de frumoasă”, a scris miliardarul Bezos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *