Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu – este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

Politica

Deputatul PSD, Marcel Ciolacu a fost ales miercuri președinte al Camerei Deputaților. El a obținut 172 de voturi pentru, la votul în plen.

Funcția a devenit vacantă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Din partea PNL, USR și PMP a candidat Raluca Turcan, care a obținut 100 de voturi, iar candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputați.

Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților cu172 de voturi „pentru” şi 120 ”împotrivă”.

Liberala Raluca Turcan a obţinut 100 de voturi ”pentru” şi 192 contra, iar Kelemen Hunor (UDMR) a avut 20 de voturi ”pentru” şi 272 ”împotrivă”.

După ce a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor,Marcel Ciolacu a declarat, că în această calitate va avea o altfel de abordare, subliniind că el nu este şeful deputaţilor şi va avea rolul, în perioada următoare, de a se intra în normalitate.

„Cred că s-a terminat acest periplu şi sper să fie de bun augur. (…) Eu presupun că voi avea o altfel de abordare, în primul rând. Dânsul (Liviu Dragnea – n.r.) era şi preşedintele partidului, eu am scăpat de acest lucru şi nu-mi doresc acest lucru şi abordarea mea va fi foarte clară.

Cum am zis şi în Cameră: nu sunt şeful deputaţilor. Am un singur rol în perioada următoare – de a intra în primul rând în normalitate. Normalitate înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înţelegerile cu liderii de grup să fie de toată lumea semnate, de exemplu componenţa Biroului permanent, comisiile. O să mă aplec mult mai mult pe organizarea şi pe gestionarea problemelor din Camera Deputaţilor, politice în primul rând”, a afirmat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *