Cosmin Contra

Fotbal – Cosmin Contra pleacă de la echipa națională

Sport

După ce România a pierdut luni, ultimul meci din campania de calificare la Euro 2020, scor 0-5 cu Spania, selecționerul Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională, întrucât nu și-a îndeplinit obiectivul.

„Am luat decizia de a nu mai continua! De ce? Pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul şi am spus-o, dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul, o să plec de la echipa naţională. Decizia mea e luată dinainte şi comunicată la cine trebuia comunicată. După meciul cu Suedia, decizia a fost luată”, a declarat Cosmin Contra după meciul Spania – România 5-0.

„Plec de la națională. Vreau să-i mulțumesc domnului Răzvan Burleanu pentru șansa de a fi selecționer. Vreau să cer scuze fanilor că nu am putut face mai mult. Au fost și lucruri bune, au fost pe teren 8 jucători de la U21. Ați văzut diferența. Niciodată nu o să regret că am fost antrenorul echipei naționalei. Cred că meritam un pic mai mult respect din partea anumitor persoane”, a fost anunțul lui Contra la Pro TV.

„Am întâlnit o echipă foarte puternică, am aliniat o echipă destul de tânără. Am încercat să umblu la moralul jucătorilor după meciul cu Suedia, am încercat să-i fac să înțeleagă că meciul acesta este important. Am avut ocazie la 1-0, dacă egalat poate moralul era altul. E o înfrângere foarte dură, nu-mi plac aceste înfrângeri. Chiar dacă zâmbesc, sunt așa de trist încât nu am cuvinte.

După un meci cu Spania, chiar dacă e o înfrângere usturătoare… Poate în martie vor arăta altfel. Spania e mult mai bună ca echipa României, dar, la fel ca în meciul cu Suedia, adversarii ne-au bătut și la atitudine. M-am așteptat la o reacție din partea lor, probabil nu s-au concentrat după înfrângerea cu Suedia. Nu sunt supărat din cauza înfrângerii, ci din cauza atitudinii”,a spus Contra despre meciul cu Spania.

România s-a clasat pe locul 4 în grupa F a preliminariilor Euro 2020, cu 14 puncte acumulate în 10 meciuri. Spania (26 de puncte) și Suedia (21 de puncte) s-au calificat la turneul final de anul viitor.
Cosmin Contra a venit la naționala României în 2017, când l-a înlocuit pe Christoph Daum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *