Paris

Franța – Parisul interzice fumatul în 52 de parcuri şi grădini publice

Externe

Fumatul este interzis în 52 de parcuri și grădini publice din Paris începând cu 8 iunie. Cei care nu respectă interdicția vor trebui să plătească o amendă de 38 de euro.

Acest lucru a fost anunțat de către primăria orașului Paris cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun și în urma succesului obținut în timpul experimentului în șase parcuri, din iulie 2018.

Autorităţile au interzis fumatul în parcuri, grădini publice şi la plajă, o măsură menită să reducă afecţiunile asociate tutunului. Marile parcuri din Paris sunt exceptate, deocamdată, de la această regulă, dar, treptat, interzicerea fumatului se va generaliza.

Potrivit unei reglementări care intră vineri în vigoare, fumatul va fi interzis în 52 de parcuri şi grădini publice, echivalentul a 10% din suprafaţa totală a spaţiilor verzi din oraş, potrivit autorităţilor municipale.

Primăria spune că această iniţiativă va transforma Parisul într-o ”capitală mai primitoare, cu un aer mai respirabil”, pentru că “e nevoie să fim din ce mai responsabili cu mediul și aerul pe care-l respirăm”, spun autoritățile. O măsură care nu este întotdeauna pe placul tuturor.

Pe mai multe plaje au început să apară anunțuri cu fumatul interzis. După Biarritz, la Nisa, Saint-Malo sau Marsilia au apărut anunțuri cu fumatul este strict interzis. Cine greșeste, plătește o amendă între 11 și 17 Euro.

Autoritatea pentru Sănatate Publică din Franța trage un serios semnal de alarmă și spune că mai bine de un sfert din populația Hexagonului fumează în fiecare zi.

Cine încalcă regula și este prins că fumează în parc sau într-o grădină publică, din Paris, unde acest lucru este interzis, plătește. Amenda poate ajunge până la 38 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *