FRF – Federația Moldovenească de Fotbal se alătură inițiativei FRF în cadrul Youth Council 2020

Sport

“În baza parteneriatului dintre Federațiile de Fotbal din România și Republica Moldova, 10 reprezentanți ai Federației Moldovenești se alătură anul acesta proiectului Youth Council, un proiect de tradiție al FRF”, potrivit unui comunicat de presă al FRF.

“Lansat în 2017, programul Youth Council urmărește să aducă aproape de fotbal tinerii cu inițiativă și cu idei de dezvoltare a comunității ce pot fi materializate în proiecte cu fotbalul având rolul de liant social.

Ediția de anul acesta se va desfășura 100% digital, în perioada 21-24 aprilie, și va aduce participanților speakeri români și internaționali de top.

“Participarea reprezentanților Federației de Fotbal din Republica Moldova este un pas în derularea parteneriatului de lungă durată dezvoltat între cele două țări. Fotbalul are capacitatea de a aduce schimbare și progres în societate. În viziunea noastră, rolul grupului de tineri este de a veni cu idei noi și de a promova schimbarea, în încercarea de a ține pasul cu provocările societății”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Prin acest acest demers în cadrul parteneriatului existent, cele două federații și-au propus promovarea fotbalului în comunitate, cu ajutorul tinerilor ghidați de profesioniști din sport.

Din obiectivele parteneriatului istoric FRF – FMF
• Promovarea fotbalului de bază în Republica Moldova, în urma experienței românești;

• Transfer de cunoștințe și competențe în domeniul creșterii numărului de practicanți ai fotbalului;

• Creșterea performanței echipelor naționale de juniori și tineret;
• Formarea de arbitri, observatori de arbitri, antrenori și manageri de club;

• Buna guvernanță și dezvoltarea cluburilor și a ligilor”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *