bonsai

Furtul bonsailor – șochează Japonia

Social

Un furt care a șocat Japonia. O răpire care se îngrijorează. Japonezii urmăresc furtul a şapte bonsai centenari, cu aceeaşi emoţie ca cea cauzată de răpirea unor copii. Șapte bonsai cu o valoare excepțională, au fost furați dintr-o grădină din apropierea orașului Tokyo, iar proprietarii Seiji Limura și soția sa Fuyumi, au lansat un apel către hoți, cu instrucțiuni de îngrijirea adecvată, pentru cei pe care îi consideră copii.

„Vă rog să-i restituiţi, dar între timp îngrijiţi-i, udaţi-i aşa cum ar trebui, deoarece sunt delicaţi şi fragili, sunt la fel ca nişte copii de 400 de ani“.Copii foarte fragili, dar și de valoare. Proprietarii se tem că furtul poate distruge acele plante rare.

„Nu există cuvinte care să descrie cum ne simțim. Pentru noi ei sunt prețioși”, a declarat Seiji Limura. Dar, așa cum s-a menționat, nu există doar o valoare sentimentală puternică, dar există și o valoare monetară. Un exemplar Shimpaku Juniper – printre cei mai căutați de către pasionați și colecționari – este de peste 90 de mii de dolari.

„Shimpaku are 400 de ani, are nevoie de îngrijire și nu poate supraviețui mai mult de o săptămână fără apă”, a declarat Limura. Omul, în vârstă de 54 de ani, face parte dintr-o familie dedicată de generații pentru îngrijirea bonsailor, iar în grădina sa există trei mii de plante.

Potrivit anchetatorilor, furtul s-ar încadra într-o serie de furturi al proprietarilor de bonsai. Potrivit poliției, de fapt, vinovatul ar putea fi un hoț în serie, specializat în bonsai: în noiembrie, de altfel, alți opt chiparoși pitici din specia Shinpaku au dispărut dintr-o altă grădiniță din Tokyo.

Bonsaii sunt copaci miniaturali, care sunt păstrați în mod intenționat pitici, chiar pentru mai mulți ani, prin tăiere și reducerea rădăcinilor.Cu această tehnică specială de cultivare, planta este îndreptată, în timpul procesului de creștere, să preia formele și dimensiunile dorite, chiar și cu ajutorul firelor metalice de ghidare, respectând pe deplin echilibrul vegetativ și funcțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *