gabriela firea-liviu dragnea

Continuă scandalul pe tema bugetului

Social

Primarul general, Gabriela Firea, război toal cu Liviu Dragnea. Aceasta a declarat în această dimineață, la ieșirea de la întâlnirea cu Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici că „Dragnea nu este regele României și patronul țării”și a adăugat că la discuțiile purtate cu o zi înainte i s-a dat dreptate în privința tăierilor din bugetul primăriei Capitalei, dar că „ar fi spre binele bucureștenilor”. „Vă dați seama ce anomalie”.

„Altfel ce rost ar fi avut să ne invite dimineața, la 9:00, la Ministerul Finanțelor, doar să bem un ceai? Nu cred că a făcut această declarație. Mai mult, după 4 ore de discuții la Asociația Municipiilor din România, cu cifrele pe masă, nu am fost contrazisă nicio secundă, pentru că se putea deschide site-ul Ministerului de Finațe și să se compare cifrele mele cu ce e publicat, ni s-a spus doar că se recunoaște că se taie bani mulți, 180 milioane de euro, 25% din buget, și că ar fi spre binele bucureștenilor, vă dați seama ce anomalie, pentru că acești bani merg la primăriile de sector.

A fost o decizie politică de a mă pedepsi, a lui Dragnea, și anume că Primăria Capitalei achită facturile pentru toate serviciile publice și asta va însemnă că vor fi afectate toate serviciile publice, transportul, termoficarea, iluminatul, apă și canalizare, cele 20 de spitale, consolidările. Cred că e o glumă proastă că ne-a chemat să simulăm un dialog și înainte de întâlnire vă spune că nu va mai face nimic.

E o încălcare a Constituției, articolul 62 spune că legea bugetului trebuie alcătuită de Guvern și adoptată în Parlament. Nu înțeleg de ce acceptăm cu toții ca un lider politic care vrea să să răzbune, cu pixul în mână, decide soarta românilor, a bucureștenilor.

Nu venim să cerșim de la Guvern, să ne dea ceva în plus. Nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”.
Sunt banii românilor, ai bucureștenilor, nu ai lui Dragnea. El nu e regele României și patronul bugetului țării”, a declarat primarul general al Capitalei.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *