O bancnotă falsă- în colecția“British Museum”din Londra

Externe

Muzeul britanic, din Londra, “British Museum”, a achiziționat una dintre bancnotele false, care o ilustrează pe Prințesa Diana, pe care artistul stradal Banksy a tipărit-o în 2014. Acum, cele 10 lire sterline cu Prințesa, vor face parte oficial din colecția de monede și medalii ale muzeului.

Curatorul acestei colecții, Tom Hockenhull, a povestit cât a fost de dificil să cumpere această operă, produsă de Banksy ca o copie, „oricine ar fi putut să o facă, așa că nu exista nicio modalitate de a verifica dacă provenea realmente de la Banksy sau nu”, a spus Hockenhull.

Contactat de publicația The Guardian, un purtător de cuvânt al artistului a declarat că bancnota a fost donată de cineva care gestionează schimbul valutar al lui Banksy. În plus, față de imaginea feței prințesei Diana, în locul Reginei, scrisul de pe bancnotă a fost transformat în „Banksy of England” și „Promit să plătesc purtătorul la cererea prețului final”.

Totodată, aceasta nu este prima întâlnire dintre artist și muzeul londonez: acum mai bine de zece ani, Banksy a montat într-o sală a muzeului, o pictură falsă, în semn de protest. Ar fi curios să știm cum a primit Banksy vestea, de a fi expus permanent, în aceeași instituție.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *