Georgia acuză Ucraina că a pregătit o lovitură de stat pentru răsturnarea guvernului de la Tbilisi

Externe

Georgia a acuzat un înalt oficial ucrainean că a pregătit o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul acestei ţări din Caucaz, într-un moment în care relaţiile dintre Tbilisi şi Kiev sunt tensionate, informează agenţia AFP.

Georgia este acuzată că a cooperat cu Kremlinul, chiar dacă militari ruşi au fost dislocaţi în regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud din 2008, anul invaziei ruse.
Serviciul de Securitate Naţională din Georgia l-a acuzat pe Georgi Lortkipanidze, adjunctul şefului serviciului de contraspionaj militar ucrainean, de complot în vederea „răsturnării violente a guvernului” cu complicitatea unui stat străin.

Lortkipanidze este un fost adjunct al ministrului de interne din Georgia.
Serviciul georgian de Securitate Naţională a mai numit, printre complicii georgienilor care luptă cu trupele ruseşti în Ucraina, un fost bodyguard al fostului preşedinte aflat în închisoare Mihail Saakaşvili, care în trecut a deţinut funcţii oficiale în Ucraina. „Unii dintre aceştia sunt antrenaţi în apropierea graniţei dintre Ucraina şi Polonia”, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *