Germania – măsuri de economisire a energiei

Externe

Guvern german a aprobat măsuri de economisire a energiei pentru această iarnă, inclusiv limitarea iluminatului în spațiile publice, în vederea reducerii consumului de gaze, a anunţat Ministrul Economiei, Robert Habeck, potrivit Reuters.

„În general, măsurile economisesc energie. Cu toate acestea, nu la nivelul la care am putea spune: „este bine deocamdată”, a declarat Habeck jurnaliștilor la Berlin, după o întâlnire de Guvern.
Măsurile „vor reduce consumul de gaz cu aproximativ 2-2,5%”, a adăugat el.
De la 1 septembrie, clădirile publice – cu excepția instituțiilor sociale precum spitalele – urmează să fie încălzite la maximum 19 grade Celsius, iar încălzirea ar putea fi oprită în întregime pe coridoare și în foaiere.

Între timp, clădirile și monumentele nu vor mai fi iluminate în scopuri pur estetice, iar întreprinderilor li se poate interzice să-și păstreze vitrinele iluminate noaptea. De asemenea, este planificată o interdicție privind încălzirea piscinelor private, relatează Reuters.

În plus, guvernul a adoptat și o lege care prioritizează transportul materialelor şi echipamentelor esenţiale pentru producţia de energie pe căile ferate naționale, în cazul în care scade şi mai mult nivelul Rinului şi este afectat transportul fluvial, a anunțat Habeck împreună cu ministrul Transporturilor, Volker Wissing.

Obiectivul este asigurarea funcţionării centralelor electrice, rafinăriilor şi reţelelor de transport al energiei. Din cauza scăderii importurilor de gaze ruseşti, Germania foloseşte mai mult cărbune şi petrol.
Noua legislaţie se va aplica în următoarele şase luni pentru a se evita perturbările în economia germană în sezonul de iarnă, când gospodăriile au nevoie de o cantitate de gaze mai mare pentru încălzire, iar cererea pentru energie creşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *