Ghid pentru fermieri, făcut de fermieri

Social

Agrinnovator lansează Ghidul pentru digitalizarea agriculturii din România

Tinerii fermieri reuniți în cadrul Agrinnovator, platforma de soluții integrate pentru agricultură, lansează Ghidul pentru digitalizarea agriculturii din România, potrivit unui comunicat de presă remis. Acesta a fost creat de către practicieni, fiind rezultatul muncii de pe teren și din birou a tinerilor fermieri cu experiență, membri Agrinnovator și pasionați de agricultura digitalizată.

Astfel, ghidul își propune să asiste fermierii români în inițierea procesului de digitalizare în fermele proprii, ca instrument practic menit să furnizeze cunoștințele esențiale pentru înțelegerea modului în care tehnologia digitală îmbunătățește activitatea agricolă și crește eficiența fermelor.

Ghidul cuprinde noțiuni generale cu privire la digitalizare agriculturii, recomandari practice și o analiză aprofundată a aplicațiilor și soluțiilor existente în piață și a impactului lor asupra eficienței și sustenabilității în agricultură. Fiecare dintre aplicațiile examinate în cadrul acestei analize aduce diferite beneficii în eficientizarea activității agricole. Fermierii pot astfel alege în mod facil aplicațiile adecvate propriei ferme.

În cadrul evenimentului de lansare, tinerii membri ai grupului Agrinnovator au primit premiul de excelență pentru pionerat în promovarea digitalizării agriculturii în România, oferit de către compania Agricover, un susținător al inițiativei tinerilor fermieri ce formeaza grupul Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *