Glacier Express – călătorie prin Alpii Elvețieni

Lifestyle Actualitate

Glacier Express este trenul care leagă două bijuterii ale turismului elvețian: St. Moritz și Zermatt, singura conexiune feroviară care traversează Alpii pe o rută de la est la vest și invers, încântând călatorii cu vederi incredibile, ale peisajelor absolut spectaculoase în timpul iernii.

În splendida sa călătorie, de aproximativ opt ore, trenul trece 291 de poduri 91 de tunele, într-o succesiune de urcușuri și coborâșuri , începând de la 1.800 de metri în St. Moritz, în Engadina, coborând până la 593 de metri în Cuira( capitala Cantonului Grisonilor) și cel mai vechi oraș din Elveția; traversează Cheile Rinului și urcă până la punctul cel mai înalt – 2.033 metri în Pasul Oberalp, apoi coboară la 691 metri, la Brig și ajunge la 1.600m la poalele muntelui Matterhorn( situat lângă Zermatt, la granița dintre Italia și Elveția).

Călătoria la bordul trenului Glacier Express este o experiență de trăit, cel puțin o dată în viață, mai ales în timpul iernii, printre zăpada moale care acoperă peisajul, vârfurile albe și lacurile înghețate, ce se transformă în pură magie.

Trenul cu ferestre panoramice, oferă o vedere cu adevărat incredibilă a peisajului înconjurător dominat de munți înalți, râpe abrupte și văi sugestive. Călătoria la bordul acestui tren vă va oferi o emoție irepetabilă și o vedere privilegiată a uneia dintre cele mai frumoase părți ale Europei.

Glacier Express funcționează atât iarna, cât și vara. Acest lucru vă permite să admirați minunile pitorești și naturale ale Elveției în orice moment al anului. Iarna veți vedea vârfurile alpine acoperite de zăpadă, în timp ce vara aceiași munți oferă peisaje bucolice, asemeni unor imagini străvechi, cu animale care pasc și pajiști acoperite cu splendide flori colorate.

Cunoscut și ca „cel mai lent tren din lume”, Glacier Express călătorește cu o viteză redusă (cu o medie de 42 km / h) pentru a vă permite să admirați mai bine panorama și să vă bucurați de o vedere unică asupra munților, deoarece dincolo de fereastră, ca într-o pictură maiestuoasă, se succed cele mai frumoase peisaje din Elveția.

În timpul călătoriei vi se vor furniza toate informațiile necesare în diferite limbi (germană, franceză, engleză, italiană, japoneză sau chineză) în căști.

Nu este necesar să parcurgeți întregul traseu, puteți decide în mod liber unde să urcați și unde să coborâți. În timpul călătoriei, stațiile intermediare vă permit să coborâți în orice moment, pentru a satisface curiozitatea oricui dorește să viziteze unul dintre locurile splendide la care ajunge această cale ferată incredibilă. Glacier Express atinge diverse puncte de interes și oferă idei pentru diferite excursii.

Trenul dispune și de un vagon restaurant. Dacă vă place să călătoriți în timp ce vă bucurați de mâncăruri, delicatese și vin, atunci puteți servi masa direct pe locul dumneavoastră. Pe parcursul întregii zile, se oferă, de asemenea, o masă tradițională cu cinci feluri de mâncare, însoțită de vinuri fine. După-amiaza, întotdeauna cu trenul în mișcare, oaspeților li se servește ceai cu produse de patiserie, fine și alternativ băuturi răcoritoare.

Din martie 2019, pe lângă clasa I și clasa a II-a, trenul oferă o altă clasă – Excellence Class, foarte solicitată de călătorii care caută o experiență de lux pe șine, printre cele mai înalte și mai evocatoare din Europa. De asemenea, Glacier Express este o destinație populară și pentru cuplurile care caută o scurtă evadare sau o vacanță romantică, un loc unde să petreacă întreaga zi.

Costul biletului pentru ruta unică de la St. Moritz la Zermatt, este de 268 de franci, la clasa I. Desigur, la Excellence Class prețul este destul de mare, în jur de 680 de franci elvețieni (aproximativ 630 de euro), dar experiența unică obținută în mai puțin de 24 de ore merită cu adevărat cheltuiala.

Pentru a ajunge în Elveția puteți zbura cu Wizz Air care operează zboruri directe catre Basel si Geneva, cât și cu Swiss Air care zboara din Bucuresti spre Zurich.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *