Grecia începe să limiteze numărul de turiști la Acropole – la 20.000 pe zi

Externe

Situl arheologic Acropole din Atena va putea fi vizitat de maximum 20 de mii de oameni pe zi. În plus, va fi nevoie de o rezervare pe un site, astfel încât să se poată impune și un sistem de vizită pe oră și să se țină o evidență, relatează CNN.

Noul sistem este în etapa de testare și probabil va deveni operațional în totalitate din aprilie 2024. Autoritățile speră că în acest fel se va evita supraaglomerarea și se va garanta siguranța și longevitatea monumentului.
Într-un interviu acordat postului de radio grec Real FM în august, ministrul grec al culturii Lina Mendoni a spus că Acropole este vizitat de 23.000 de oameni zilnic, ceea ce este mult, conform ministrului. Mai mult, a punctat oficialul: situl este deschis până la ora 20.00, dar cei mai mulți turiști aleg să meargă la Acropole în cursul dimineții, ceea ce creează „condiții neplăcute pentru sit, vizitatori și personalul care încearcă să găzduiască acest volum mare de oameni”.

Construită pe un deal stâncos în secolul al V-lea î.Hr., Acropole găzduiește o colecție de ruine istorice, clădiri și artefacte, cel mai faimos fiind templul Partenon, dedicat zeiței Atena. Situl și monumentele sale „formează cel mai mare complex arhitectural și artistic lăsat moștenire lumii de antichitatea greacă”, potrivit UNESCO.

Începând de anul viitor, noul sistem de rezervare se va aplica și altor situri arheologice din Grecia care funcționează cu bilete electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *