Grecia va trimite şase tancuri germane Marder la graniţa cu Turcia

Externe

Grecia are în plan să desfăşoare la graniţa cu Turcia cele şase tancuri de luptă Marder livrate de Germania, a anunţat joi prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis în urma unei întrevederi la Atena cu cancelarul Olaf Scholz, potrivit DPA.
Potrivit lui Mitsotakis, vehiculele vor fi transferate spre graniţa de pe fluviul Evros (Mariţa). “Forţele noastre armate consideră că acolo vor fi cele mai utile”, a declarat el.

Germania a livrat primele şase din cele 40 de tancuri Marder în urmă cu câteva zile în cadrul unui acord prin care Grecia, în schimb, a trimis Ucrainei tancuri suplimentare.
Atena a trimis Kievului 40 de vehicule de luptă BMP-1 de concepţie sovietică pe care le primise anterior de la fosta armată est-germană.

Deşi Germania a refuzat să trimită direct Ucrainei tancuri, a participat la câteva schimburi cu alte state cu echipamente mai puţin avansate, ceea ce a permis ca ajutorul să ajungă în Ucraina.
Cele şase tancuri Marder vor fi prezentate la o paradă ce va avea loc vineri la Salonic, cu ocazia unei sărbători naţionale în Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *