bancnote

Greşeală de ortografie pe 46 de milioane de bancnote

Externe

Banca Naţională a Australiei confirmă că noile bancnote de 50 de dolari, printate în luna octombrie a anului trecut, conţin o greşeală de ortografie, transmite The Guardian.

Este vorba de “responsibility” (n.r. responsabilitate) scris greșit fără un ”i” – “responsibilty”.

Banca a confirmat greșeala și a anunțat că aceasta va fi reparată la viitoarea tipărire de bancnote. Între timp 46 de milioane din noile bancnote au ajuns în circulație.

Bancnotele pe care apare Edith Cowan, prima femeie membru al parlamentului australian, au fost puse în circulație la finalul anului trecut. Dar a fost nevoie de 6 luni pentru ca cineva să observe greșeala cu o lupă.

Eroarea apare într-un citat al lui Edith Cowan, scris cu litere foarte mici. ”Este o mare responsabilitate să fiu singura femeie aici și vreau să evidențiez necesitatea ca și alte femei să ajungă aici”, este citatul unde s-a strecurat greșeala.

Noua bancnotă de 50 de dolari are caracteristici tactile, precum patru puncte accentuate şi ridicate pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi să le identifice. Toate bancnotele australiene sunt de diferite mărime şi color din motive similare.

Potrivit Băncii Naţionale, bancnota de 50 de dolari este cea mai circulate din ţară.

Bancnote actualizate de 5 şi 10 dolari au fost deja tipărite şi lansate pe piaţă, iar o nouă bancnotă de 20 de dolari va fi emisă la sfârşitul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *