Tottenham

Tottenham – incredibilă calificare în finala Ligii Campionilor

Sport

Tottenham – în finala Ligii Campionilor, după 3-2 cu Ajax, la Amsterdam.

Echipa engleză de fotbal Tottenham Hotspur s-a calificat incredibil în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o în deplasare pe Ajax Amsterdam cu scorul de 3-2, printr-un gol înscris în al șaselea minut de prelungiri.

Ajax a deschis scorul, după ce în tur învinsese cu 1-0. Căpitanul De Ligt a marcat în minutul 5. Ziyech, care a semnat cu Bayern Munchen, a dublat avantajul în minutul 35, însă englezii nu au cedat.

În a doua repriză, în numai 4 minute, Lucas a egalat la 2, cu dubla din minutele 55 și 59.

Însă, golul victoriei a fost înscris în minutul 96. Același Lucas Moura a marcat și i-a trimis pe londonezi în finală.

În finala programată pe 1 iunie, la Madrid, pe „Wanda Metropolitano“, Tottenham o va întâlni pe Liverpool, care a reuşit şi ea o revenire istorică în faţa Barcelonei, câştigând marţi seara cu 4-0 pe Anfield, după 0-3 pe „Camp Nou“.

Pentru Tottenham va fi prima finală de Champions League din istoria sa. Va fi a doua finală engleză din istoria competiţiei, după cea din 2008, când s-au înfruntat Manchester United şi Chelsea.

„Este o nebunie că jucăm această finală. Jucătorii mei sunt eroi. Moura a reușit un hat-trick, a fost super-eroul nostru. Toți jucătorii au fost eroi“, a declarat tehnicianul lui Tottenham, Mauricio Pochettino.

„Întotdeauna am crezut în colegii mei. Avem multă calitate, chiar dacă ne-au lipsit câțiva jucători. E familia noastră. Trebuie să luptăm în fiecare meci așa. Am crezut că acest moment este posibil. E imposibil să vă explic ce simt. Sunt foarte mândru. Ce trăiesc aici, la Tottenham, este incredibil și pentru asta trebuie să le mulțumesc colegilor“, a spus Lucas Moura, la finalul meciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *